Stichting Havendagen Delfzijl bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, ondernemers, bedrijven, horeca, overheden, artiesten en bezoekers voor deze geslaagde Havendagen en Delfpop. Het was een goedbezocht gezellig feest dat tussen 50.000 en 60.000 bezoekers heeft getrokken.

De aftrap op vrijdagavond met Qmusic The Party was een succes. Ongeveer 2500 mensen bouwden een sfeervol feestje op het Molenbergplein, het horecaplein van Delfzijl.

In de haven trokken zaterdag en zondag de schepen Siem Aimery, de Eems Dover en de Hydra grote aandacht. De schepen en materieel van de Douane, Greenpeace, KNRM, Loodswezen en diverse bedrijven wisten eveneens bezoekers naar de haven te lokken.

Grote trekker in het centrum was Delfpop. Het gratis muziekfestival op het Molenbergplein wist met optredens van onder andere Jannes, Samantha Steenwijk, Helemaal Hollands en Flamman en Abraxas 5000 tot 6000 man op de been te krijgen, een bezoekersrecord!

De optredens van Henk Wijngaard en Lucas en Gea werden eveneens drukbezocht. Ook shanties, dweilorkesten, straatartiesten en opkomend Nederlands talent  kregen  een warm welkom. De Havendagen Delfzijl werd afgesloten met een gezellig optreden op het Molenbergplein door No Offence.

Snel terugblikken? Bekijk onze aftermovie…

De aftermovie is gereed. Je kunt hem hier bekijken: