Schepen

Hier zie je welke schepen tijdens de Havendagen naar Delfzijl komen. Let op! Deze pagina wordt regelmatig geupdate met nieuwe schepen. Houd hiervoor ook onze socials goed in gaten!

Ecolution
De Ecolution is het eerste schip dat op 1 en 2 september naar de haven van Delfzijl zal komen! Het schip van de inmiddels overleden ruimtevaarder Wubbo Ockels staat gelijk aan innovatie en duurzaamheid. Zeer zeker de moeite waard om te bekijken! 

Elbe
Varen op de roemruchte zeesleper Elbe? Dat kan tijdens de Havendagen meerdere malen per dag! De vertrektijden van de Elbe zijn; 11:00 uur / 13:30 uur / 15:30 uur. Ga voor meer informatie over deze historische zeesleper naar www.zeesleperelbe.nl !

Sleephopperzuigers
Sleephopperzuigers zijn schepen die zand winnen op de Eems, wat vervolgens wordt gebruikt voor de Ommelander Diek.
Wil je dit van dichtbij bekijken? Tijdens de Havendagen liggen er 6 sleephopperzuigers in de haven!

Hr. ms. Naarden
De Hr. ms. Naarden is geen onbekende in Delfzijl. Het marineschip van de Zeekadetten Delfzijl is wederom te bezichtigen tijdens de Havendagen 🛳 ! Heb jij dit schip nog nooit van dichtbij gezien? Of wil je gewoon nog een keer een kijkje nemen? Grijp dan je kans! 🙌🏻

ms. Union 1
Tijdens de Havendagen kan je een korte havenrondvaart maken met het binnenvaartschip de ms. Union 1. Deze zal doorlopend vertrekken vanuit de haven.

En Avant 20
Het binnenvaartschip En Avant doet tijdens de Havendagen ook onze haven aan, en is ook te bezoeken!

Eems Delfia
Het schip Eems Delfia van Amasus Shipping is een General Cargo Ship gebouwd in 1985, met als thuishaven Delfzijl. Natuurlijk is dit schip ook toegankelijk tijdens de Havendagen!

Hoogvliet
De Hoogvliet is een cargo ship van 89 meter lang! Zeer zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken! Gelukkig kan dat tijdens de Havendagen!

Mercurius
De sleepboot Mercurius, een schip van 32 meter lang, ligt tijdens de Havendagen in onze haven. Ook de Mercurius kan je van binnen bekijken, en zelfs meevaren!