De haven van Delfzijl is 2 en 3 september vol met schepen en materieel. Maritieme en aanverwante bedrijven laten zich aan en op de Handelskade van hun beste kant zien.

Vele schepen, waaronder de kabellegger Siem Aimery, de Eems Dover, de Hydra rollen de loopplank voor je uit.  Of kruip je liever eens achter het stuur van grote graafmachine of stoere vrachtwagen? Ook kun je kennismaken met organisaties als de KNRM, Loodswezen, de Douane en nog veel meer. In de Evenementenhal kun je genieten van prachtige modelboten die normaal gesproken niet voor het publiek te zien zijn. De sfeer is bovendien supergezellig mede dankzij de vele artiesten en shanties.  Je komt ogen én oren tekort.

Tentoonstelling Evenementenhal

Tijdens de Havendagen zal in de Evenementenhal een bijzondere tentoonstelling plaatsvinden met modelboten van lokale scheepvaartbedrijven. Onder andere Amasus, Wagenborg Shipping, MF Shipping Group, Niestern Sander en Wijnne Barends laten unieke modellen zien, die normaal achter gesloten deuren blijven. Modelboten zijn op schaal nagemaakt van grote schepen. Tijdens de tentoonstelling kunt u onder andere een heel groot model bewonderen van het schip “Parsifal” (zie foto). Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op 2 en 3 september!